0 Läs mer >>
 
Idag dansade vi loss på lunchen! Japp, lunchen. IDÈLABB på skolan hade samordnat med Lunchbeat en riktigt härlig timme där det bjöds på lunchwraps och djmusik. Både MDH-studenter och utbytesstudenter samlades och dansade som om det vore löning en fredagskväll. Har ni inte hört talas om lunchbeat förut så kan ni hitta mer information HÄR. Det finns tio regler som man måste följa under Lunchbeat och det är bland annat att man måste dansa, jobbprat är inte tillåtet och alla runt omkring dig är din danspartner.
Dagens studenttips: Dansa dig till en gratis wrap!
 
Bild lånad från DjAle Samayoa. Fotad under dagens lunchbeat i Studion, IDT.

Lunchbeat

0 Läs mer >>
 
Förutom att Rum och kontext-kursen satte igång med en riktig kanonfart så har jag också hunnit med att bli ett år äldre under helgen som gått! Mindre celebrationer har därför ägt rum och det har varit fart och fläkt hela helgen. Idag spenderades större delen utav dagen i skolan där vi arbetade fram ett koncept till vårt kommande verk... Hela utställningen kommer gå under temat "Det lagrade lever" och med den karamellen att suga på lämnar jag er för ikväll.
 
Bildkälla: Kokotosannas Instagram
 
 

Celebrationer

0 Läs mer >>
 
Idag spanade vi in lokalerna där vi kommer ha utställning i juni. Detta är i Västmanlands läns museum i Västerås där de bland annat håller på och rustar upp inför en 60-70tals design-utställning. Det här projektet känns så spännande och det ska bli kul att vistas i angränsande lokaler till dessa läckra utställningar! Imorgon ska vi ta oss in till Stockholm och besöka två konstnärers ateljéer, förhoppningsvis kommer jag kunna bjuda på någon härlig bild därifrån också.
 
Studenttips: Västmanlands läns museum har alltid gratis entré till utställningarna!

Utställning

0 Läs mer >>
 
Eftersom vi har haft så mycket att göra på senaste tiden och räknar med en lika fullspäckad kurs nu styrde vi upp en tidig avslutningsmiddag :) Vi slog till med en riktig festmåltid á la inte så studentplånboksvänligt (men ack så gott) på Trädgårn. Detta är trots allt sista kursen på vårt första år som iDesign-studenter! Riktigt härlig sammanhållning :)
 
Bild lånad av Cecilia Engblom.
 
 

Klassmiddag

0 Läs mer >>
 
Idag startade en ny kurs vid namn Rum och kontext. Det är ett skarpt läge projekt där vi kommer avsluta med en vernissage på ett museum den 5e juni. Mer info om det kan ni läsa om under resans gång!
 Dagens lektion handlade om hur man ljussätter vid exempelvis teaterföreställningar. Genom att blanda teori och praktik fick vi olika uppdrag att iscensätta med de olika lamporna. Min grupp fick två saxar som rekvisita vilket resulterade i en Hitchcookinspirerad ljussättningsberättelse och tillhörande ljud. Det är vid sådana här lektioner och kurser man riktigt kan känna kreativiteten flöda!
 
Bild tagen av Malin Hvetlander.

Ljussättning

0 Läs mer >>
 
Mycket har hänt de senaste veckorna! Hoppas att alla hade en varm och fin påsk, själv hade jag och mina kurskamrater en 5 veckors lång kurs i Kognitiva processer. En rätt tung kurs där vi lär oss om hur hjärnan tar in och bearbetar information som sedan avgjörs i en tentamen. Därav har det inte blivit mycket uppdatering här på bloggen men nu ska det bli lite fart igen :) Hoppas ni är redo för nya tag!
 
Bildkälla: Hairnailsaddict

Nya tag