0 Läs mer >>
 
Den här vägghyllan hade passat perfekt i min hall, men som student får man verkligen prioritera sina inköp ;) Hyllan heter Edgy och kommer från MAZE INTERIOR. Designad av Malin Lundmark och är dessutom svensktillverkad! Pris: 1375kr. Studenttips: Finns i 6 dagar framöver för 825kr (40% rabatt) på Members.
 
Bild lånad från Members

Drömmer lite

0 Läs mer >>
 
Idag är det måndag och även slutspurtsveckan på kursen Rumsligheter. I den här kursen har vi fått i uppdrag att ge gestaltningsförslag på en plats i huvudhuset av campus i Mälardalens Högskola. Utmaningen är att få ut så mycket som möjligt och av våra idéer med en budget på 100.000kr, och det är allt annat än lätt! Kvalitetsinredning som krävs för att uppfylla offentliga miljöers hållbarhetskrav har mycket högre priser än möbler för ett privat hem, så en budget på 100.000kr är väldigt tight. Vi är 6 olika grupper som ger olika förslag och förhoppningsvis kommer något av förslagen att få förverkligas. Det utvalda förslaget kommer att finnas till och med år 2018 då den det nya campuset i Eskilstuna beräknas vara färdigbyggt. Riktigt spännande!

Knutpunkten

0 Läs mer >>
 
Efter en fullspäckad pluggvecka (lördag inräknad) så förtjänar man en vilopaus. Morgonen började med brunch hos grannen tillsammans med andra Rumsliga gestaltare, och sedan en härlig promenad i solen! Även fast jag snart har studerat här i två terminer har jag inte hunnit orientera mig helt i Eskilstuna stad, så att att få se Gamla stan och Söder i vårsol var väldigt uppskattat.

Söndag i Eskilstuna

0 Läs mer >>
 
I början av veckan hade vi workshop på schemat som handlade om rörelse och människan i rummet. Danskonsulent Eva Perbrand Magnusson höll i workshopen och guidade oss genom en serie av olika rörelsemönster och koreografier. Inte nog med att vi fick en inblick och större förståelse för hur människor rör sig i och uppfattar rum och mönster, man började även dagen med att få en riktig kreativitetskick!
 
Fotograf: Linnéa Bodin.
 

Workshop

0 Läs mer >>
 
En sån här fin kudde har hittat hem till mig! Du hittar dem på Underbara Hem i Eskilstuna. Kudde 229kr. Studenttips: du kan få endast kuddfodralet för bara 149kr.

Kuddar kan man inte f...

0 Läs mer >>
 
Det här är en bild från ett tidigare projekt i skolan. Kursen handlade om digitalt skapande där vi använde oss av programmet Sketch Up. Det hela var ett grupparbete som byggde på att man två och två låtsades vara varandras beställare, så man byggde upp sin egen lägenhet och inredde utefter sin grupparteners önskemål som om hen skulle flytta in där. Denna bild är en sektionsbild in progress.
 
Min utmaning med den här kursen var att jag inte ännu hade flyttat in i den här lägenheten när det var dags att börja rita upp den i programmet. Jag fick gå till stadsritningskontoret och hämta planritningar på byggnaden för att kunna börja rita upp den, en tjänst som är gratis när man är student! Slutresultatet av lägenheten som blev skräddarsydd till min gruppkamrat Emma blev jag så nöjd med att när jag sedan flyttade in i några veckor senare blev lägenheten i verkligheten lite av en besvikelse. Men det jobbar vi på!

Lägenheten

0 Läs mer >>
 
Jag har en vana att samla på burkar. Då menar jag inte gamla pantburkar, tunnplast och så vidare, men alla typer av glasburkar som syltburkar och liknande diskas och ställs ihop med resten av samlingen på fönsterbrädan. Samma rutin varje gång i hopp om att det ska bli något fint av dem så fort jag får tid! Nu är det dock så att de har blivit ganska många, och om jag inte tar mig tid så kommer jag snart inte se min fönsterbräda. Så till frågan nu, finns det några där ute som har något bra tips på vad man kan göra av dessa burkar? Jag har tänkt i banor som smoothieburk, ljuslyktor eller lamphållare.
 
I jakt på inspiration hittade jag denna bild. En återvunnen Heinz chilli sås, hur läckert?
 
Bild: inspirerad och lånad från Me & Alice

Burkmania